Om

Ronny BergfeldtMitt namn är Ronny Bergfeldt och är en bildkonstnär och illustratör, verksam i Stockholm. Jag föddes 1976 och bortsett från ett år på konstskola och ett par konstkurser i bagaget är jag självlärd. Jag har en stor kunskap om material och konstnärliga verktyg efter att ha arbetat i åtta år i en specialiserad butik för konstnärsmaterial.

En av mina absoluta favoritsysselsättningar är att iaktta det jag ser och bearbeta den informationen i den ständiga dialog som pågår i mitt huvud. Jag betraktar färgernas nyanser i ljus och mörker, på människor, i landskap, på väg någonstans, i ett möte med någon, när jag går, blundar, leker med barnen… jämt betraktar jag det mina ögon tar in, i tid och i otid. Jag har gjort det så länge jag kan minnas och jag tröttnar aldrig.

Min ateljé på Södermalm är en fristad, där spenderar jag all tid jag kan. När jag började utveckla mitt eget konstnärskap stängde jag in mig och i nästan fyra år målade jag bara stilleben. Allt för att träna, få lugn och lära mig att måla ljus och skuggor. Jag ville förstå oljans möjligheter och begränsningar som uttrycksmedel, hur man kan måla fram känslan av olika material så att det känns ”verkligt”. Nu arbetar jag både inne i ateljén och utomhus, i stadsmiljöer och i naturen. Jag försöker arbeta utomhus året runt för jag tror på att måla ”live”. Att ha objektet/landskapet/modellen framför mig och utgå från det ögat ser är viktigt för mig.

Traditionella konstnärliga tekniker är det jag arbetar med och ständigt lär mig mer om, främst: olja, akvarell, gouache, teckning (blyerts, kol eller tusch), oljepastell och kopparstick.

Om du vill anmäla dig till konstkurs/konstkurser – klicka här.

För att se min hemsida: www.ronnybergfeldt.com

Hoppas vi hörs och ses!

/Ronny

Leave a Reply

Your email address will not be published.